Caută locuri de muncă sau CV-ul dorit

Programator IT - meseria care te ține în pas cu timpul!

  • 30.08.2017
  • 3431
Programator IT - meseria care te ține în pas cu timpul!

Programator IT - meseria care te ține în pas cu timpul!

Lumea în care trăim ne impune într-un fel să trăim la minut, să avem totul programat ca la carte și să știm cu precizie ce vom face în ziua următoare. Programarea IT, spre deosebire de însemnările pe care le facem în carnețel sau în telefon, nu este o chestie care poate fi înțeleasă de oricine. Programatorul este omul logicii, al analiticii, o persoană cu o capacitate uimitoare de abstractizare, creativ și tehnic.

Pentru unii poate părea o ocupație dificilă, pentru alții - un joc de copii. Cert este faptul că meseria de programator implică o serie de avantaje, dar și de dezavantaje.

Programator IT

Primul și cel mai important avantaj al profesiei ține de domeniul financiar. Cei care activează în acest domeniu au parte de câștiguri stimulante. Oferirea unui simplu sfat în ceea ce ține de service-ul unui laptop, îți poate aduce bani în plus. Este adevărat că acest lucru nu se întâmplă chiar de la început, dar timpul investit în formarea personală atât de necesară pentru a avansa în domeniu are efecte care se văd cu ochiul liber atât în buzunar, cât și pe card. De menționat este și faptul că salariul unui programator poate varia în funcție de companie, zona geografică, volumul de muncă, dar și de performanțele care dictează mărimea bonusurilor primite.

Pentru unii poate părea greu, pentru alții o simplă joacă de copil, cert este că, precum orice altă meserie, a fi programator implică o serie de avantaje și dezavantaje. Iată câteva dintre avantajele care vin odată cu această ocupație:

Pentru a fi bun în acest domeniu, trebuie să fii îndrăgostit de această meserie. Doar așa vei deveni un om fericit din punct de vedere profesional. Unde mai pui că meseria de programator aduce cu ea perspective sigure de avansare. Munca și capacitatea de a interveni în situații de criză se punctează în programare. Astfel, proiectele duse la capăt cu succes aduc cu ele nu doar o recompensă financiară, ci și o poziție mai atractivă, care îți va oferi metode interesante de lucru.

Un alt avantaj care nu poate fi neglijat atunci când vorbim de profesia de programator este posibilitatea de dezvoltare continuă. Odată cu dezvoltarea neîncetată a tehnologiei IT, viitorul unui programator este asigurat.

Totuși, nu trebuie să-ți faci iluzii și să crezi că a fi programator este simplu și confortabil. Meseria este solicitantă, epuizantă, conține un volum excesiv de muncă și nici limbajul de programare nu este cel mai lejer din lume. Un alt element de care trebuie să ții cont atunci când te gândești să îmbrățișezi această profesie este neliniștea domeniului IT, dar și schimbarea continuă și alertă a produselor informatice. Asta înseamnă că trebuie să fii mereu conectat. Ei bine, acesta nu poate fi considerat un dezavantaj, ci mai degrabă o metodă de precauție.

Profesia de programator aduce cu ea și unele aspecte negative asupra sănătății. Statul pe scaun fără a face sport sau vreo altă formă de efort fizic se poate expune negativ asupra stării tale. Și ochii îți vor fi afectați de privitul în monitor ore la rând.

Această meserie presupune multe termene-limită, așa că de multe ori va trebui să lucrezi ore în plus pentru a îndeplini un termen.

Acum că ai aflat care sunt plusurile și minusurile meseriei, încearcă să compari și să faci cea mai bună alegere pentru tine.

Anunță-mă prin E-mail despre noile articole publicate
Adaugă comentariu