Caută locuri de muncă sau CV-ul dorit

Lucru de acasă - avantajele și dezavantajele

  • 07.04.2020
  • 5971
Lucru de acasă - avantajele și dezavantajele

Multe persoane aleg să lucreze de acasă din diferite motive. Dacă te afli în situaţia de a alege între a merge zilnic la birou şi a lucra de acasă, dar nu ştii ce decizie să iei, ţi-am pregătit o listă cu avantajele şi dezavantajele celei de a doua variante.

Avantaje

Dacă ai un copil şi nu ai cu cine să îl laşi acasă sau vrei, pur şi simplu, să petreci mai mult timp cu el, să lucrezi de acasă poate fi o binecuvântare. În felul acesta, eşti mereu acolo pentru el, dar te ocupi şi de cariera ta.

Dacă sediul firmei este departe de casa ta, vei economisi timp şi bani lucrând de acasă. Astfel, nu vei mai pierde timpul pregătindu-te de plecare, iar timpul pierdut pe drum se va transforma în muncă, deci îţi vei termina mai devreme sarcinile zilnice. De asemenea, nu vei mai fi nevoită să cheltui bani pe transportul în comun.

Îţi organizezi ziua cum vrei. Atunci când mergi la birou, trebuie să stai acolo între anumite ore şi abia după aceea să faci cumpărături, mâncare etc. Dacă lucrezi de acasă, în schimb, îţi poţi organiza sarcinile astfel încât să te poţi vopsi în mijlocul zilei, să faci cumpărături, să găteşti ceva.

Nu e nevoie să îţi cumperi haine noi. Dacă obişnuieşti să porţi mereu blugi şi un tricou casual, va trebui să îţi cumperi destul de multe lucruri noi atunci când lucrezi într-un mediu business: fuste, pantaloni, sacouri, pantofi, bluze, accesorii… toate acestea costă ceva bani! Acasă, în schimb, poţi să porţi chiar şi pijamale, pentru că nu te vede nimeni.

Apoi, poţi lucra de unde vrei, nu doar de acasă. Dacă e frumos afară, îţi poţi lua laptopul cu tine la o cafenea cochetă. Dacă rămâi peste noapte la partenerul tău, nu trebuie decât să foloseşti calculatorul lui. Posibilităţile sunt infinite!

Dezavantaje

Multe persoane care lucrează de acasă au probleme cu organizarea timpului, iar acest lucru duce la pierderea productivităţii. Aruncă un ochi peste articolul nostru despre cum să fii mai productivă dacă lucrezi de acasă.

Chiar dacă ţii legătura cu colegii şi şeful prin e-mail-uri, atunci când lucrezi la sediul companiei comunicarea este mult mai simplă. Poate că ai nevoie de un răspuns urgent de la o colegă, dar aceasta şi-a închis din greşeală e-mailul – dacă ai fi la birou, nu ar trebui decât să te duci la ea să îi ceri ajutorul.

Lipsa socializării. Chiar dacă mai schimbaţi două vorbe prin intermediul Facebook, nu reuşeşti să socializezi atât de mult cu colegii. În felul acesta, pierzi bârfele picante ale zilei, nu iei parte la momentele amuzante şi nu ai cu cine să vorbeşti despre petrecerea la care ai fost diseară.

Dacă locuieşti cu iubitul tău, iar acesta lucrează de asemenea de acasă (sau pentru moment nu lucrează), vei petrece tot timpul cu el. Poate că la începutul relaţiei acest lucru era cel mai frumos din lume, dar la un moment dat vei simţi nevoia să stai şi singură. Poate deveni obositor să stai alături de partenerul tău absolut tot timpul.

Ia în calcul aceste avantaje şi dezavantaje pe care le ai atunci când lucrezi de acasă pentru a putea lua decizia cea mai bună pentru tine.

Anunță-mă prin E-mail despre noile articole publicate
Adaugă comentariu