Caută locuri de muncă sau CV-ul dorit

În ce mod ne este influențată cariera de ceea ce facem în timpul liber?

  • 09.05.2018
  • 13344
În ce mod ne este influențată cariera de ceea ce facem în timpul liber?

Aparent, timpul liber și orele petrecute la birou ar trebui să fie utilizate în scopuri cât mai diferite, dacă nu chiar opuse. E firesc ca după o zi de muncă să simțim nevoia de odihnă, eventual de alte activități, care să ne deconecteze de ceea ce facem la locul de muncă, deși în societatea actuală este destul de dificil să separi cariera și activitatea profesională de cea personală.

Și totuși, atunci când ai timp liber, încearcă să îl petreci într-un mod cât mai productiv, făcând activități care să te mulțumească și care să te facă să te simți bine.

O metodă de a-ți petrece timpul liber într-un mod productiv este să înveți ceva nou, sau să faci diverse activități care țin de dezvoltarea ta personală. Există numeroase ateliere, cursuri și traininguri în Chișinău, dar și în alte orașe din țară, care te pot ajuta să te dezvolți pe această latură. Și chiar ai ce să alegi, indiferent dacă vorbim despre ateliere de lectură, de vorbit în public, de lucru manual, cursuri de înfrumusețare, de croitorie sau de limbi străine. Important este să alegi o activitate care să îți placă și să te motiveze și care te ajute să te simți mai bine în pielea ta.

Dacă deții o mică afacere pe care ai dori s-o promovezi sau te pasionează anumite aspecte ale marketingului online, email marketing, poți aplica pentru o serie de cursuri și astfel să descoperi și noi posibilități de dezvoltare personală și profesională. De altfel, foarte captivante, în acest caz.

Nu-ți irosi timpul pe ceva ce nu-ți oferă nimic la schimb. Bine, sunt zile în care chiar ai nevoie de câteva ore de odihnă pasivă, dar nu-ți crea din asta un obicei. Oamenii de succes conștientizează că timpul este cea mai valoroasă resursă de care dispun. Începe să investeşti 10-15 minute pe zi în care să faci ceva ce îţi place, creează-ți o deprindere și apoi încet și constant crește timpul pe care îl dedici activităţilor de dezvoltare. O dată ce o activitate devine un obicei, concentrează-te pe o nouă activitate şi repetă procesul. Ideea este să filtrezi activităţile care consumă mult timp și nu oferă nimic în schimb.

Dacă urmărești o avansare în carieră sau pur și simplu vrei să devii expert în domeniul ales, ține cont de modul în care îți folosești timpul pentru a-ți împlini visul. Dezvoltă-te multilateral. Dacă ai anumite rețineri în a utiliza la modul ideal calculatorul, prinde vreo ofertă de lecții pentru însușirea mai bună a domeniului IT. Similar, dacă știi că oportunitățile de creștere în carieră depind de nivelul de cunoaștere a limbii engleze (și în cele mai multe cazuri acestea chiar depind), înscrie-te la un curs de engleză. În general, cunoașterea foarte bună a limbii engleze și a tehnologiilor informaționale sunt 2 dintre condițiile de bază pentru orice job bine plătit din Republica Moldova.

Ține minte: nu încerca să îți setezi obiective şi activităţi doar pentru a evita plictiseala, alege-ți activităţi care crezi că te vor face să te simţi mai împlinit și fii sigur(ă) că cele mai bune activități sunt cele care te pot ajuta la capitolul dezvoltare personală, iar acestea, în timp, îți vor aduce realizări pe plan personal și profesional.

Anunță-mă prin E-mail despre noile articole publicate
Adaugă comentariu