Caută locuri de muncă sau CV-ul dorit

Unde să iți faci studiile

  • 23.08.2014
  • 2756
Unde să iți faci studiile

   După absolvirea gimnaziului sau a liceului orice adolescent se gândește la viitorul lui și prin urmare ce universitate sau instituție superioară să-și aleagă pentru ca după absolvire să-și poată găsi mai ușor un post de lucru și/sau cu salariu mai bine plătit.

   În ziua de azi în Moldova a face studiile într-o instituție superioară de învățământ nu mai este un prestigiu. Aceasta se observă prin faptul că tot mai mulți adolescenți caută să-și facă studiile în țări străine cu scopul de a obține studii mai bune sau mai de calitate.

   Oare nu avem și noi universități de prestigiu în țară care să ofere studii de calitate? Reieșind din aceea că 26 de universități din Republica Moldova au fost incluse într-un clasament mondial al instituțiilor superioare de învățământ, elaborat de „Ranking Web of World University” punem afirma că nu stăm chiar așa de rău la acest capitol. Din totalul a 21451 de universități din întreaga lume înregistrate în acest studiu, în topul celor mai bune 10000 de universități din lume au ajuns și 4 universități din Republica Moldova. Universitatea de Stat din Moldova conduce lista universităților din țara noastră, situându-se pe locul 3899.

   După care este urmată de: Universitatea Tehnică a Moldovei (4240), Academia de Studii Economice (7090), Universitatea Liberă Internațională din Moldova (7162), Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie care in 2013 a fost pe locul (8524), în 2014 a ieșit din top 10000.

   În Moldova încă nu este un clasament al universităților pe plan intern. Propun la dezbatere să evaluam un grad de popularitate al instituțiilor superioare din Republica Moldova, cum alegeți unde să-ți faci studiile, după ce criterii, contează costurile pentru studii, ce specialități etc. Expuneți-vă părerile în comentarii după care o să putem decide cine merită calificativul de cea mai prestigioasă universitate din Moldova.

Anunță-mă prin E-mail despre noile articole publicate
Adaugă comentariu