Caută locuri de muncă sau CV-ul dorit

Motivarea personalului la locul de muncă

  • 29.03.2016
  • 7760
Motivarea personalului la locul de muncă

   Managementul resurselor umane reprezintă forța motrice care mişcă o companie spre culmile succesului. Numeroase cercetări în domeniul recrutării au demonstrat că personalul motivat este mult mai productiv şi lucrează mai eficient. Când căutăm un loc de muncă este necesar să analizăm o multitudine de factori, dacă pentru cineva este primordial să primească un post de muncă cu un salariu mare, atunci altcineva mai mult se bazează pe colectivul amabil sau atitudinea prietenoasă a managerului la locul de muncă. Un alt factor decisiv îl reprezintă atmosfera de la postul de muncă, de aceea ar fi foarte bine dacă vom amenaja un birou cât mai comod şi creativ pentru a oferi posibilitatea angajaților să-şi dea frâu liber imaginaţiei şi să realizeze lucruri măreţe pentru atingerea obiectivelor strategice ale întreprinderii.

    Dacă totuși ne referim la motivaţia directă a personalului mai întâi trebuie să luăm în calcul că există două tipuri de motivare: motivare financiară şi motivare non-financiară. Fiindcă trăim într-o lume în care depindem în totalitate de bani, salariul competitiv reprezintă baza stimulării angajaților la postul de muncă. Pe lângă salariu, pentru a spori iniţiativele subalternilor ar fi bine să oferiţi premii bănești angajaților care vin cu idei inovaţionale şi rezultate deosebite la locul de muncă.

   La fel de importantă este şi motivarea non-financiară, vă puteţi motiva angajaţii prin oferirea diplomelor şi menţiunilor pentru succesele obţinute la job, sau, pur şi simplu le puteţi spune cuvinte de laudă în fiecare zi pentru munca depusă în colectiv. Un simplu „te rog”, „mulţumesc”, „bravo” va da dovadă de respect şi va face ca fiecare angajat să se simtă apreciat la locul său de muncă.

   Organizarea unor evenimente cu participarea întregului colectiv de muncă, ar fi un imbold ce ar menţine comunicarea eficientă între angajaţi și manageri, dar şi pentru a atrage noi personalități care văd în compania Dvs. un potenţial mare de dezvoltare şi creştere profesională la viitorul job. Spre exemplu managerii ar putea organiza petreceri în aer liber cu scopul de relaxare şi acumulare a noilor forţe pentru a pune în practică ideile geniale la locul de muncă.

   Acordarea unor facilităţi sociale cum ar fi servicii medicale gratuite, mici vacanţe sau oferirea unor abonamente la sala de sport la fel stimulează personalul şi îi motivează să dea tot ce au mai bun pentru îndeplinirea eficientă a sarcinilor de serviciu. Un plus mare al acestor activități este faptul ca angajaţii vor înţelege ca vă pasă de sănătatea acestora, iar activităţile petrecute împreună vor consolida forţele şi vor întări prietenia între angajat - manager.

   Foarte benefice sunt şi cursurile de perfecţionare oferite din contul companiei, valorificarea capitalului uman reprezintă cea mai buna investiţie pe termen lung, specialiştii bine instruiţi sunt mereu un izvor de idei şi perspective de dezvoltare a companiei. În general rezultatele unei afaceri sunt oglinda angajaţilor, în special a modului în care aceştia lucrează pentru companie.

Personal motivat - succes garantat!

foto: cariereonline.ro

Anunță-mă prin E-mail despre noile articole publicate
Adaugă comentariu