Caută locuri de muncă sau CV-ul dorit

Creează-ți CV-ul inteligent: recomandații pentru acei care caută lucru in Chisinau

  • 04.09.2014
  • 6789
Creează-ți CV-ul inteligent: recomandații pentru acei care caută lucru in Chisinau

   Înainte de a scrie propriul tău CV trebuie mai întâi de toate să știi că este cartea ta de vizită și trebuie să te prezinte în cea mai bună formă posibilă, într-o manieră cât mai succintă, clară și bine aranjat. După care gândește-te bine la cei care o să-l citească, CV-ul va ajunge pe masa la mai multe tipuri de persoane, de la simpli angajați în recrutare, la directori de companii, până la experți în domeniu resurselor umane care sunt buni psihologi și cunosc toate secretele unui CV. Angajatorului îi este de ajuns 30 – 40 secunde să decidă dacă te încadrezi la funcția la care pretinzi.
   Pentru ca CV-ul tău să arate cât mai profesionist, să îți mărești șansele să fii chemat la interviu și să nu ajungă la cutia de gunoi trebuie să știi mai multe lucruri. Cel mai important este să nu îi lași pe potențialii angajatori să le apară vreun motiv de îndoială în competențele tale profesionale.
   Un CV bine structurat trebuie să conțină răspunsuri la mai multe întrebări și anume:
Cine ești?
Ai studiile necesare pentru postul la care vrei să aplici?
Ce fel de persoană ești?
Care calități te definesc cel mai bine?
Ce poți face pentru a obține succes în funcția la care aplici?

   Pe piața muncii se duc lupte destul de strânse pentru unele posturi vacante și nu este de mirare ca la unele companii cu renume aplică zeci dacă nu chiar sute de persoane. Ca să fii tu printre cei selectați mai trebuie să ții cont și de lucruri care nu trebuie să-ți scape în CV:
   Greșeli gramaticale și ortografice. În era digitalizată sunt o sumedenie de metode de verificare și corectare text ca ex. corectorul gramatical (LanguageTool) în cel mai renumit program de redactare Microsoft Word. Exact aceleași posibilități sunt și on-line.
   Folosire de scurtături sau abrevieri. Cred că nu e nimic mai enervant când încerci să descifrezi unele abrevieri. Să nu-ți fie de mirare dacă documentul tău va ajunge direct la urnă.
   CV-ul trebuie sa fie ușor de citit. Cuvintele trebuie scrise cu un font citeț (ex. Times New Roman) la o mărime normală (12 px), fără culori aprinse și multe semne de punctuație etc.
   Să scrii un CV nu este deloc ușor, dar este o acțiune care te personalizează pe tine față de alți candidați. Ține minte că nu există o regulă perfectă pentru a scrie un CV, acesta trebuie adaptat și modificat pentru fiecare loc de muncă în parte. Dacă nu-ți reușește, apelează la firme care au specialiști și te pot ajuta.

sursa foto: libertatea.ro

Anunță-mă prin E-mail despre noile articole publicate
Adaugă comentariu