Caută locuri de muncă sau CV-ul dorit

Riscurile lucrului pe internet: între realitate și escrocherie

  • 07.11.2014
  • 2844
Riscurile lucrului pe internet: între realitate și escrocherie

Se poate deja confirma că internetul ne-a acaparat practic tot timpul liber din fiecare zi, internetul este prezent aproape în fiecare casă, aproape în orice dispozitiv mobil și asta încă nu e tot. Internetul a ajuns să fie dacă nu prima, atunci una din cele mai importante surse de informație și o uneltă unde putem găsi răspuns la foarte multe întrebări.

Acum să abordam un subiect care s-a simțit odata cu intensificarea activă și prezența tot mai mare a internetului în casele noastre și anume “metode de a face bani prin internet” stând acasă.

Astfel sunt convins că foarte multă lume a auzit de așa termeni ca: “Lucru pe internet”, “Bani online” etc. ocupații pe cât de bizare pe atât de seriose care influențează pe foarte multă lume. Toți ne dorim surse alternative de venituri sau un lucru fară obligații, fară șefi, fară orar de lucru etc și aici apare întrebarea cât e de reală această metodă de a face bani ușori sau e o escrocherie de care profită unele persoane ascunse sau diferite site-uri web.

Recent am găsit o istorie pe net în care este redată experiența prin care a trecut o persoană și încercarea ei de a câștiga niște bani prin aceste metode controversate.

Se povestește cum a fost atrasă de anunțuri gen “Lucru pe internet”, “Câștiguri Online”, “Cîștigi bani la calculator” așa cum toate acestea sunt niște afere și pentru a te convinge, se oferea din start o sumă de 1000$. Căzând în plasa, fiind atrasă de această sumă extrem de generoasă, se cerea doar să te înregistrezi pe un site după care era nevoie doar să dai clik-uri pe diferite link-uri. După un timp acumulând 2$ din clik-uri iți dorești să scoți suma de bani de pe site adica acei 1000$ care ți se ofereau din start + 2$ acumulați de tine, în total 1002$. Încercând să faci operațiunea de extragere a banilor îți apare un mesaj banal “Dvs aveți doar 1002 $, la moment nu puteți scoate banii de pe cont, acumulați până la 2000$”, după care noi o să putem să vă expediem banii pe contul Dvs. De aici reiese că acest mesaj îți apre și la suma de 2000$ și la 3000$ sau la orice altă sumă aleasă pentru extragere,  în final rămâi doar cu timpul pierdut și lucru gratis.

Aceasta schemă fiind doar una din miile existente. Fiți atenți, aceste persoane care inventează aceste escrocherii se gândesc doar la interesele lor și nu la oamenii de rând. Metodele care nu presupun nici un risc sau cheltuieli, par a nu fi așa de grave, rămâi doar cu timpul pierdut, dar mai rău sunt metodele în care se cere de la tine anumite sume de bani în schimbul la anumite produse, sau pentru a oferi încrederea celui care îți dă acest serviciu cu scopul că la prima remunerare banii ți se întorc, etc. Cu siguranță cineva câștigă foarte mulți bani, dar oamenii de rând sunt folosiți doar ca scule.

Acum iți poți face o concluzie că pentru așa metode de a face bani toți ar lucra online făcând sume enorme de bani, dar realitatea ne arată și ne mai convinge încă o dată că toate acestea sunt niște escrocherii. Nu vă lăsați înșelați de așa tip de anunțuri ca “Lucru pe internet”, “Bani online” și nu vă pierdeți timpul pentru câștiguri de bani ușori inexistenți. În așa mod toți am fi fost deja oameni bogați. Țineți minte nimic nu se face pe gratis. 

În următoare ştiri Viacheslav Bogdanov (conducătorul companiei "Maestru în vânzări") vă spune cum să devinii un mai bun director de vânzări şi ați atinge succesul în tranzacţionare.

sursa foto: eurojust.ro

Anunță-mă prin E-mail despre noile articole publicate
Adaugă comentariu