Caută locuri de muncă sau CV-ul dorit

Job-uri potrivite pentru pasionații de geografie

Job-uri potrivite pentru pasionații de geografie

Geografia este cu siguranță materia preferată de aventurieri, care sunt gata în orice moment să lase totul baltă, să-și ia un rucsac în spate și să meargă să exploreze lumea. De cele mai multe ori, cunoașterea geografiei înseamnă mai întâi de toate un element esențial de cultura generală. Totuși, trecând de aceste interpretări comune, geografia rămâne a fi o artă. Cei pasionați de această știință sunt mereu în așteptarea unor minuni, pentru că natura din jurul nostru este într-o permanentă schimbare. Cu toate acestea, chiar și cei mai înflăcărați visători se gândesc deseori să-și aleagă un job care le-ar aduce profit. Așa se face că de multe ori, pasiunea rămâne pe planul doi. Ceea ce nu știu ei este faptul că în societatea modernă, îmbinarea utilului cu plăcutul este mai mult decât o expresie. Astfel, îți poți trăi în continuare visul și poți câștiga și bani buni din asta. Ceea ce trebuie să faci este să-ți alegi domeniul potrivit de activitate. Astăzi îți vom prezenta câteva job-uri care ar putea fi ideale pentru cei pasionați de geografie și de tainele ei.

Ghid turistic

Ghid turistic

De multe ori când vorbim despre meseria de ghid turistic, ne imaginăm un job de vis, care îți permite să ajungi în cele mai îndepărtate locuri din lume pentru a însoți turiștii în aventurile lor. În realitate însă să fii ghid turistic înseamnă să fii un om universal. Pe lângă faptul că ești autorizat să coordonezi și să asiguri desfășurarea programelor turistice, ești aproape dator să fii și un bun psiholog. Un ghid turistic de succes este un lider, o persoană care știe să conducă grupul, să-l motiveze și să-l îndrume. Primul lucru pentru care ar merita să te implici în acest job este faptul că vei călători destul de mult, vei cunoaște oameni noi la tot pasul, te vei afla într-o continuă dezvoltare și vei înțelege adevărata valoare a timpului. Dacă înveți să desfășori această activitate la nivel profesionist, vei vedea că nici banii nu vor întârzia să apară.

Manager pe un vas de croazieră

Manager pe un vas de croazieră

Știi probabil că persoanele care reușesc să se angajeze pe un vas de croazieră au parte și de experiențe tari la tot pasul, dar și de un salariu decent. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că viața pe un vas de croazieră nu este chiar o poveste. În primul rând vei munci foarte mult. Dacă ești o persoană ambițioasă, nu ești nici prea tânăr, nici prea bătrân și nu ai probleme de sănătate, înseamnă că vei reuși să faci față cerințelor. Un alt element definitoriu al acestui job este că vei învăța ce înseamnă regula și disciplina. Uneori vei lucra în condiții de stres, dar depinde care este perspectiva din care privești lucrurile. Dacă scopul tău este să-ți treci limitele și să-ți faci pasiunea o afacere cu venit, înseamnă că acest loc de muncă este pentru tine.

Agent de turism

Agent de turism

Turismul este un fenomen social în plină evoluție. Nu e de mirare că pe piață apar din ce în ce mai multe agenții de turism. Dacă te-ai gândit să faci o carieră în acest domeniu, trebuie să știi că pe lângă faptul că vei crea pachete turistice, va mai trebui să oferi și consultanță în domeniu. În cazul în care chiar tu ești proprietarul agenției în care lucrezi, va trebui să le poți oferi clienților pachete cât mai avantajoase. Pentru un tur prin România, de exemplu, va trebui să te gândești la trasee, să identifici locuri de cazare și popas și să îi convingi pe clienții tăi că anume această călătorie va fi aventura vieții lor.

Geolog

Geolog

În linii mari, geologia studiază pământul. Începe de la compoziție și structură, trece prin lumea proprietăților și ajunge la evenimentele și procesele care au contribuit la modificarea și schimbarea scoarței terestre. Spre deosebire de alte meserii, geologia nu te limitează. Este o profesie care lasă mereu loc de îmbunătățiri și inovații. Dacă vei decide să faci asta, nu vei fi o persoană care are un job între patru pereți, timp de opt ore pe zi, cu weekend-uri libere. Dacă ai decis să pornești pe această cale, ai nevoie de mult entuziasm, dorință de a călători și de a petrece cât mai mult timp în natură.

Pasiunea ta merită să fie trăită!

Anunță-mă prin E-mail despre noile articole publicate
Adaugă comentariu