Caută locuri de muncă sau CV-ul dorit

Cele mai solicitate profesii de pe piața muncii din Moldova

  • 29.01.2015
  • 6664
Cele mai solicitate profesii de pe piața muncii din Moldova

Cotabilii, medicii și profesorii - joburi populare în 2015. Agenția de Ocupare a forței de muncă a făcut un studiu al posturilor vacante foarte întrebate.

Conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, cele mai întrebate domenii de pe piata muncii este medicina, educația, consiliere în diferite direcții de servicii și contabilitate. La 01.27.2015 cele mai multe posturi vacante au fost înregistrate în orașele Chișinău (1478 locuri), Bălți (239), Florești (225) și Găgăuzia (210). La nivel național, pentru persoanele cu studiile superioare și secundare sunt oferite în mediu 1633 locuri de muncă, reprezentând 32% din numărul total de posturi vacante.

Posturile de lucru cele mai solicitate din Chișinău, Bălți, Florești și Găgăuzia sunt: medici, asistente medicale, profesori în școli sau grădiniți, consultanți și contabili. Funcțiile vacante în domeniul medicinii dispune de 259 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare și medii de specialitate, deasemenea locuri de muncă disponibile și pentru persoanele cu studii medii. În prezent 3476 locuri de muncă care reprezentâ 68% din total sunt înregistrate în industria ușoară și anume, croitoreasă. Specialitatea de croitoreasa și-a crescut activitatea în Chișinău, în ultimul an croitoresele au fost la mare căutare. Pentru cei care nu au nici o specialitate sunt inregistrate in jur de 640 locuri de muncă, cele mai importante sunt lucrătorii din agricultură și hamal.

Aș dori să rețineți că este o crestere tot mai mare cu lucru la Chișinău, în legătură cu dezvoltarea infrastructurii. Pe site-ul nostru vă oferim o gamă largă de muncă în Chișinău și alte orașe ale Moldovei, care este întotdeauna actualizată cu cele mai noi locuri de muncă.

sursa foto: wall-street.ro

Anunță-mă prin E-mail despre noile articole publicate
Adaugă comentariu