Caută locuri de muncă sau CV-ul dorit

Agentul de turism - puntea spre o vacanță de vis!

Agentul de turism - puntea spre o vacanță de vis!

Cei mai mulți dintre noi adoră vacanțele și își trăiesc viața de la o escapadă la alta. Indiferent dacă alegi să-ți petreci zilele de concediu undeva pe o plajă sălbatică sau optezi pentru o vacanță în România, de exemplu, ar trebui să știi la cine să apelezi pentru ca toate detaliile plecării să fie bine organizate. Cea mai indicată persoană în acest sens ar fi un agent de turism.

Agentul de turism este o persoană calificată care, în funcție de tipul companiei la care lucrează, creează, promovează și vinde pachete de servicii turistice pentru tot felul de categorii de persoane interesate. Acesta poate să-ți organizeze un sejur, să aibă grijă să identifice cel mai potrivit hotel pentru tine, dar și să-ți pună la dispoziție mai multe variante de transport.

Agentul de turism

În linii generale, un agent de turism are menirea de a identifica destinațiile turistice pentru care există cerere, analizează detaliile și selectează cu atenție locurile în care vei ajunge. Înainte de a încheia un contract cu clientul său, agentul de turism negociază cu prestatorii de servicii cum ar fi hotelurile și încheie cu aceștia contracte comerciale.

Dacă ești înscris deja la un sejur propus de o anumită agenție de turism, agentul va fi omul care va crea legătura dintre tine și tur-operatorul. Tot el va fi persoana care te va pune la curent cu cele mai noi detalii, cum ar fi ora la care pleacă autocarul sau avionul, dar și date de contact ale ghidului cu care urmează să te întâlnești. Munca agentului de turism nu se încheie nici după ce ai urcat în avion, întrucât în obligațiunile lui intră și acordarea asistenței atât timp cât ești plecat.

Agentul de turism2

Cu alte cuvinte, meseria de agent de turism, deși pare foarte simplă, implică de fapt multă responsabilitate. Pe lângă aceasta, presupune multă comunicare, atât cu celelalte agenții, cu hotelierii, cu transportatorii, cât și cu actualii sau potențialii clienți. Se spune că cea mai complicată latură a acestei meserii este legată anume de acest contact permanent cu publicul.

Bineînțeles, nu toți clienții cu care interacționează un agent de turism sunt plăcuți. Unii dintre ei pot fi nervoși, sau chiar aroganți. Un profesionist în domeniu știe că este foarte important să învețe să fie agreabil și să-și cucerească chiar și cei mai sceptici clienți. Unde mai pui că satisfacția este deasupra cuvintelor atunci când un turist se declară mulțumit de munca pe care a depus-o agentul pentru a-i organiza o vacanță de vis.

Un bun agent de turism trebuie să fie, de asemenea, o persoană răbdătoare, talentată și cu o memorie bună. Un alt element care nu poate fi omis în practicarea acestui job este buna cunoaștere a geografiei, dar și capacitatea de a menține relații adecvate cu partenerii de afaceri și cu toți clienții.

Totuși, din păcate, salariul unui agent de turism începător nu este nici pe departe fenomenal, dar munca într-o agenție de turism este până la urmă o ofertă avantajoasă. Aici vom aminti doar info-tripurile, acele excursii plătite de agenție pentru documentare la fața locului. Minunat, nu-i așa?

Anunță-mă prin E-mail despre noile articole publicate
Adaugă comentariu